Ελλάδα

Ξεκινά το πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης στις εικαστικές τέχνες

Για τρίτη χρονιά ξεκινά η λειτουργία του Προγράμματος Διά Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο άρχισε το Νοέμβριο του 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες.

Η έναρξη των μαθημάτων είναι τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015.

Στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης διδάσκονται μαθήματα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Σχεδίου, Ιστορίας της Τέχνης, Θεωρίας και Ιστορίας της Φωτογραφίας. Το Πρόγραμμα Διά Βίου πιστοποιείται με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και όσοι το ολοκληρώσουν μπορούν να τις μεταφέρουν στις Σχολές Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και σε σχολές συναφών ειδικοτήτων που θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Αθήνα.

Οι διδάσκοντες είτε είναι ήδη καθηγητές στο ΤΕΕΤ είτε επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.

Το Διά Βίου Πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία και στη σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης. Μπορεί να αποτελέσει μια ενισχυτική διδασκαλία που επιτρέπει στους/ις συμμετέχοντες/ουσες να αντιμετωπίσουν την διαδικασία εισαγωγής σε Προπτυχιακά ή/και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σχολών Τεχνών (στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με ουσιαστικά εφόδια. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα ακαδημαϊκών σπουδών.

Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς της Ζωγραφικής και της Φωτογραφίας με πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και δεξιότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς τομείς ή να πιστοποιήσουν όσες ήδη έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Οι διδάσκοντες

*Φλώρινα:

Ζωγραφική: Γιάννης Ζιώγας

Σχέδιο: Γιάννης Καστρίτσης

Ιστορία Τέχνης: Θα ανακοινωθεί

*Πτολεμαΐδα

Ζωγραφική: Θοδωρής Ζυρπιάδης

Σχέδιο: Κική Στούμπου

Ιστορία Τέχνης: Γλαύκη Γκότση

*Αθήνα

Ζωγραφική-Σχέδιο: Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού

Θεωρία στην Τέχνη και τη Γεωμετρία: Άρης Μαυρομάτης

Φωτογραφία: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πηνελόπη Πετσίνη

Το κόστος του προγράμματος για πλήρη ετήσια παρακολούθηση ανέρχεται στα 1.300 ευρώ, για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση στα 900 και για μερική θεωρητική στα 400 ευρώ. Το αντίστοιχο κόστος για εξαμηνιαία παρακολούθηση είναι το 50% του ετήσιου κόστους. Στους εγγεγραμμένους ανέργους υπάρχει έκπτωση 30%.

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος/προεγγραφής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προγράμματος, στη διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr, προκειμένου να δημιουργηθούν τα ανάλογα τμήματα/κατευθύνσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά αλλά και με σχετική ανακοίνωση ώστε να καταθέσουν ηλεκτρονικά το φάκελο ατομικών στοιχείων και έργων (όπου αυτό απαιτείται) έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στη διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr.

Συνοπτικά:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Έως 5 Μαρτίου 2015

Κατάθεση φακέλου: Έως 28 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 6 Μαρτίου 2015

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Επιστημονικά υπεύθυνος: Γιάννης Ζιώγας - επίκουρος καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ.

Πληροφορίες: Σοφία Κυριακού, τηλ. 23850/55057, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00.

Ειδικά για τη φωτογραφία: Πηνελόπη Πετσίνη, τηλ. 6977/675802, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00

Επίσης γραπτώς στην: diaviouteet@uowm.gr

Ιστότοπος: http://www.eetf.uowm.gr (Σπουδές/Δια Βίου Μάθησης)

Σχόλια