default-image

Ελ. Κουντουρά: "Αποκατάσταση και ενίσχυση των μικρομεσαίων"

Ελλάδα
Ελ. Κουντουρά: "Αποκατάσταση και ενίσχυση των μικρομεσαίων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη λήψη μέτρων αποκατάστασης αλλά και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στα εγκαίνια της τουριστικής εμπορικής έκθεσης HORECA.

Η κ. Κουντουρά ανέπτυξε τα πρώτα σχέδια της κυβέρνησης για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στον τουρισμό και δεσμεύτηκε προσωπικά για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, όπου επεσήμανε ότι η χώρα γυρνάει σελίδα και αφήνει πίσω τις πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Για το 2015 υπάρχουν οι προϋποθέσεις η χρονιά να είναι καλύτερη από το 2014 εκτίμησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος και σημείωσε ότι ο κλάδος θα σταθεί και στη νέα πολιτική ηγεσία.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης μέσα από το θεσμικό του ρόλο ως συμβούλου της πολιτείας, δήλωσε ο πρόεδρος του Γιώργος Τσακίρης.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των εξελίξεων στον παγκόσμιο και τον ελληνικό τουρισμό και στα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας το 2014, του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης εποχικότητας αυξήθηκε κατά 1,4%, μολονότι στην Ελλάδα το περυσινό οικονομικό έτος υπήρξε άνοδος στις αφίξεις του εισερχόμενου τουρισμού κατά 22,7% και στις εισπράξεις κατά 10,8% σε σχέση με το 2013, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, ομότιμος καθηγητής Γεράσιμος Ζαχαράτος.

Επίσης, αντίθετα με τις αφίξεις και τις εισπράξεις ο δείκτης εποχικότητας για τις δαπάνες κατέγραψε οριακή μείωση κατά 0,2% σε σχέση με το 2013.

Τέλος, την περίοδο 2010 έως 2014 άνοιξαν 696 νέα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 50.103 κλινών και διέκοψαν τη λειτουργία τους 523 μονάδες συνολικής δυναμικότητας 28.866 κλινών.

Συμπερασματικά, το δυναμικό ξενοδοχείων και camping αυξήθηκε κατά 66 μονάδες στο τέλος του 2014 σε σχέση με το τέλος του 2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News