Ελλάδα

Νέα διοικητής ΟΑΕΔ η M. Kαραμεσίνη

Τη διοίκηση του OAEΔ αναλαμβάνει, μέσα στις επόμενες ημέρες, η Mαρία Kαραμεσίνη, καθηγήτρια οικονομικών της εργασίας και της κοινωνικής πολιτικής στην Πάντειο και στέλεχος του ΣYPIZA.

Η Μαρία Καραμεσίνη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.


Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική απασχόλησης καθώς και την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, είναι ανεξάρτητη εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φύλου, αγοράς εργασίας και πολιτικής ισότητας των φύλων.

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων η μεγάλη πανελλαδική έρευνα για την απορρόφηση των πτυχιούχων πανεπιστημίου στην ελληνική αγορά εργασίας (2004). Πρόσφατα συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας στην αγορά εργασίας και το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη.

Έχει μακρόχρονη δράση στο φεμινιστικό κίνημα και την αριστερά. Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου και της Γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Συμμετέχει στους Ευρωπαίους Οικονομολόγους για μια εναλλακτική πολιτική στην Ευρώπη (EuroMemo group) και στο δίκτυο transform! europe.

Σχόλια