Ελλάδα

Υπό όρους ελεύθερος ο 24χρονος παιδόφιλος

Ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθείται από ψυχίατρο αφέθηκε ο 24χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατηγορείται ότι είχε ασελγήσει σε δύο παιδιά μέσα στο σπίτι του και είχε καταγράψει τη φρίκη σε βίντεο!

Οι Αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου - που είναι σπουδαστής πληροφορικής - επί 15 ολόκληρους μήνες, αφού το προφίλ του εντοπίστηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2013.

Ειδικότερα, οι Αρχές εντόπισαν προφίλ άγνωστου ατόμου μέσω του οποίου διακινείτο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση ειδικού προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων. Ο 24χρονος, όμως, φρόντιζε να κρύβει την ηλεκtρονική του ταυτότητα λαμβάνοντας αυξημένα διαδικτυακά μέτρα προστασίας και οι αστυνομικοί έψαχναν πόρτα-πόρτα για τα εντοπίσουν τα ίχνη του. Τελικά, μετά από πολύμηνες έρευνες, τα ηλεκτρονικά ίχνη του σπουδαστή εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Ο νεαρός παιδόφιλος φέρεται να έχει ασελγήσει σε ένα 10χρονο αγόρι που μένει στη γειτονιά του πριν από δύο χρόνια, καθώς και σε βάρος ενός κοριτσιού 4 ετών, να έχει καταγράψει τη φρίκη σε βίντεο και να την έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα για παιδόφιλους.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι αρχές ανακαλύπτουν βίντεο παιδικής πορνογραφίας το οποίο έχει γυριστεί στη χώρα μας με δράστη Έλληνα.

Στο σπίτι του 24χρονου, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βιντεο με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας περίπου 4 έως και 15 ετών.

Σε βάρος του σπουδαστή σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Μετά την απολογία του, στην οποία υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθείται από ψυχίατρο, καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

Παράλληλα, ο 24χρονος θα παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στην ανακρίτρια, ώστε να ελέγχονται οι εκθέσεις από τον ψυχίατρο.

Σχόλια