Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν και πρόσκληση στη Μόσχα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το μεσημέρι της Πέμπτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφτεί τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ.

Η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του. «Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφτεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», είπε ο κ. Ουσάκοφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους Έλληνες ομολόγους τους, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο, αντίστοιχα.

Σχόλια