default-image

Παρέμβαση Δερμιτζάκη για τα προβλήματα των ΤΕΙ Ιεράπετρας

Κρήτη
Παρέμβαση Δερμιτζάκη για τα προβλήματα των ΤΕΙ Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, σε μία πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, τον ενημέρωσε για το πρόβλημα που υπάρχει από την «αδικαιολόγητη στάση και καθυστέρηση της προηγούμενης κυβέρνησης όσον αφορά τις ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει για την ίδρυση του νέου τμήματος ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων στην Ιεράπετρα. Καθυστέρηση που», όπως αναφέρει ο βουλευτής, «στην ουσία παραπέμπει τη λειτουργία του στις καλένδες».

Επίσης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάργηση του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης που έγινε με το σχέδιο "Αθηνά" και ζήτησε να εξεταστεί, όπως του επισήμανε, «η δυνατότητα ακύρωσης της άδικης αυτής απόφασης και να συνεχιστεί η λειτουργία του τμήματος αυτού, που κατά γενική ομολογία είχε επιτύχει τους σκοπούς του και είχε καταξιωθεί στην τοπική και πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ο υπουργός συμφώνησε να έχει νέες επαφές με το βουλευτή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, για πληρέστερη ενημέρωση και να καθορίσει συνάντηση με την επιτροπή στήριξης που έχει συσταθεί στην Ιεράπετρα.

Όπως σημειώνει ο κ. Δερμιτζάκης, γι' αυτές του τις πρωτοβουλίες έχει ενημερώσει το δήμαρχο Ιεράπετρας για να υπάρξει συντονισμός όλων των προσπαθειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News