default-image

''Δείξτε αποφασιστικότητα'' το μήνυμα από το Ποτάμι

Ελλάδα
''Δείξτε αποφασιστικότητα'' το μήνυμα από το Ποτάμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να δείξει αποφασιστικότητα αλλά και ευελιξία και να μην αρκεστεί στα λόγια συμπάθειας που εκφράζουν ευρωπαίοι ηγέτες, καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι προσθέτοντας σε ανακοίνωσή του ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας έχουν μπει σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημειώνει ότι «παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για πολιτική διαπραγμάτευση, είναι φανερό ότι αρκετοί από τους εταίρους μας θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνηθέντων και δεν θα συνηγορήσουν σε μια εφ' όλης της ύλης αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος».

Προτείνει, επιπλέον, έναν οδικό χάρτη οριστικής διαπραγμάτευσης και διεξόδου, με βασικά στοιχεία την αίτηση για μικρή παράταση της διαθεσιμότητας του ισχύοντος προγράμματος, την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης με εξαίρεση το δημοσιονομικό κενό, τις εργασιακές σχέσεις και τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, πέραν των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τον τερματισμό του προγράμματος και της σχέσης με την Τρόικα και την οριστική συμφωνία με την ΕΕ και ΕΚΤ για την υποβολή ενός ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Επίσης την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης με την καταβολή των εκκρεμουσών δόσεων και τη λειτουργία της έκτακτης πιστωτικής γραμμής ECCL με την ένταξη σε αυτήν του υπολοίπου του ΤΧΣ.

«Η εμμονή σε μια εφ' όλης της ύλης πολιτική διαπραγμάτευση, σε τόσο στενά χρονικά πλαίσια και υπό την απειλή της χρηματοοικονομικής ασφυξίας, μειώνει μέρα με την ημέρα τα περιθώρια μιας καλής λύσης για τους Έλληνες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News