Ελλάδα

"Δε θα ανακληθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις" - Τι απαντά η Αθήνα στο γερμανικό έγγραφο

Προσήλωση στις προεκλογικές δεσμεύσεις, παρά τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου όπως αυτές περιγράφονται στο έγγραφο που αποκάλυψε το Reuters, διαμηνύουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης.  

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, η κινητικότητα του Βερολίνου καταμαρτυρά ότι η Γερμανία έχει μπει και τυπικά στη διαπραγμάτευση κρατώντας σκληρή στάση.

Οι ίδιοι παράγοντες, σύμφωνα με το pontiki.gr, σημείωναν ότι οι προτάσεις Βερολίνου δεν θα γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.

«Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».

Σε κάθε περίπτωση σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με όλους τους ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

Σχόλια