Ελλάδα

Πυρήνες για Ξηρό:" Κάποτε ρουφιάνος... πάντοτε προδότης"

Μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στον χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας, με τους Πυρήνες της Φωτιάς να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Με κείμενό τους οι Πυρήνες επιβεβαιώνουν ότι οι σχέσεις τους με τον «Μανόλη» της «17Ν» είναι σε οριακό σημείο, αποκαλώντας τον ρουφιάνο και προδότη και επιβεβαιώνουν τα σενάρια περί «απόλυσής» του, δηλαδή το σχέδιο δολοφονίας του.

Στο μακροσκελές κείμενο των Πυρήνων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Τι πιο εξοργιστικό από το να μιλάει ο χαφιές της 17Ν για ήθος... Αυτός που στις προανακριτικές του καταθέσεις το 2002 (υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο) κλαψούριζε και εκλιπαρούσε τους μπάτσους να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας του με τις διωκτικές αρχές.

Τι πιο προκλητικό απ' το να εμφανίζεται ο καταδότης ως ο τιμητής του "κινήματος". Αυτός που, μέχρι σήμερα, δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη από τους πρώην συντρόφους του για τις ισόβιες που τους "χάρισε" με τις αβίαστες ομολογίες του στην αντιτρομοκρατική (χωρίς να πέσει ούτε καν μια σφαλιάρα). Τι πιο εγκλωβιστικό απ' το να αναβάλουμε διαρκώς την ολική ρήξη μαζί του, που θα μας απελευθέρωνε απ' την ψυχική του δυσωδία. Ανίκανος να συντηρήσει ακόμα και τον εαυτό του με την εκδίωξη απ' τους κύκλους μας, ήταν ζήτημα ωρών να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και, με δεδομένη την προδοτική του ιστορία, παραμόνευε ο κίνδυνος να καρφώσει το σχέδιο της απόδρασης που είχαμε οργανώσει και ο ίδιος διαρκώς σαμπόταρε. Δε θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που θα ρουφιάνευε.

Τι πιο ΛΑΘΟΣ απ' την αντίφασή μας. Ενώ στην αρχή τον στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις θεωρώντας τον σύντροφο, γράφοντας μάλιστα «κάποτε αντάρτης... πάντοτε αντάρτης», ξεχάσαμε πως υπάρχει και το «κάποτε ρουφιάνος... πάντοτε προδότης»».

Σχόλια