default-image

Επαφές Κεφαλογιάννη για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Ελλάδα
Επαφές Κεφαλογιάννη για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Joseph Daul, τον πρόεδρο του της Κ.Ο. κ. Manfred Weber, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σκοινά και εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σκοπός των επαφών αυτών ήταν να ενημέρωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και να μεταφέρει τη σαφή πρόθεση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα εγγυηθούν την πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Σε όλες αυτές τις επαφές ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε την πάγια εθνική θέση της Νέας Δημοκρατίας. «Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της υλοποιώντας την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 για επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, με παράλληλη μείωση των υφιστάμενων επιτοκίων, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τη χώρα μας στην εξυπηρέτηση του χρέους της και στην επιστροφή της Ελλάδας στο δρόμο της ανάπτυξης. Η χώρα μας από τη δική της μεριά οφείλει να δείξει σοβαρότητα, απευθυνόμενη σε συμμάχους και εταίρους, μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού για εξεύρεση λύσεων που θα υπηρετούν το συμφέρον της Ελλάδας με σταθερότητα και ευημερία για τους Έλληνες πολίτες».

Τα παραπάνω αναμένεται να συζητηθούν σε προγραμματισμένη συνάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέσα στην εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News