default-image

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για τη διανομή τροφίμων στα σχολεία

Ελλάδα
Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για τη διανομή τροφίμων στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για την τροποποίηση του προγράμματος διανομής οπωροκηπευτικών και γάλακτος στα σχολεία, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Καλωσορίζω την πρόταση της Επιτροπής Γεωργίας, με την οποία θεωρώ ότι βελτιώνονται σημαντικά τα υφιστάμενα προγράμματα διανομής οπωροκηπευτικών, γάλακτος και φρούτων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Υπογραμμίζω ιδιαίτερα την προσπάθεια να τεθούν μακροπρόθεσμοι στόχοι, καθώς και να εκπαιδευτούν οι νέοι ευρωπαίοι πολίτες σε θέματα σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τροφικών προϊόντων, την προέλευσή τους, αλλά και την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Η τρέχουσα τάση της κατανάλωσης τροφών, οι οποίες έχουν επεξεργαστεί χημικά και περιέχουν τεχνητά υποκατάστατα, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των νέων ευρωπαίων. Καθίσταται επομένως επιτακτική η ανάγκη αναστροφής της τάσης αυτής.

Το προτεινόμενο κείμενο εισάγει τροποποιήσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν απάντηση σε κάποια από τα αναγνωρισμένα προβλήματα. Αφήνει όμως και κάποια εμφανή κενά αναφορικά με τα προτεινόμενα τροφικά προϊόντα. Το γεγονός ότι κατάγομαι από νησί της Μεσογείου, οι διατροφικές συνήθειες του οποίου αποτελούν και τη βάση της μεσογειακής διατροφής, μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω σε βάθος τη θρεπτική αξία συγκεκριμένων τροφών. Το ελαιόλαδο, οι επιτραπέζιες ελιές, τα εσπεριδοειδή καθώς και το μέλι δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν από καμία σύγχρονη πρόταση υγιεινής διατροφής.

Ως εκ τούτου, κατέθεσα τροπολογίες στη σχετική Έκθεση της Επιτροπής Γεωργίας με στόχο το ελαιόλαδο, οι επιτραπέζιες ελιές, τα εσπεριδοειδή και το μέλι, να συμπεριληφθούν στο πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος διανομής στα σχολεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News