Ελλάδα

Στη Ρώμη Τσίπρας και Βαρουφάκης

Στη Ρώμη αναμένεται να μεταβεί σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι (18:00 ώρα Ελλάδος), στο πλαίσιο των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες με στόχο την επίτευξη κοινά αποδεκτής νέας συμφωνίας με τους εταίρους με έμφαση στην ανάπτυξη αντί της λιτότητας.

Όπως αναφέρει το κυβερνητικό στρατόπεδο, το μήνυμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα θα είναι πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τονίζοντας  Θα τονίσει ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και δημοσιονομικό χώρο.Στην Ρώμη θα βρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα έχει επαφές με τον ομόλογό του, Πιέρ Πάολο Παντοάν.

Η Αιώνια Πόλη, είναι μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά πως μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος για τις προτάσεις της.

Άλλωστε ο κ. Ρέντσι σε δηλώσεις  του τη Δευτέρα σημείωσε πως χρειάζεται «σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα» στις επικείμενες συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική στο ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι μόνο για την Ελλάδα, ή για κάποια άλλη χώρα», συμπλήρωσε, κατά τη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό RTL, ο Ιταλός ηγέτης.

Ο κ. Ρέντσι πρόσθεσε, ότι την Κυριακή συνομίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τον ιταλικό Τύπο να αναφέρει πως ο Ιταλός πρωθυπουργός απέκλεισε την πιθανότητα να αναλάβει την ηγεσία μίας «μεσογειακής» συμμαχίας, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και την Ισπανίας, όπου το κίνημα κατά της λιτότητας Podemos κερδίζει έδαφος μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια