default-image

Σόιμπλε: "Η Μόσχα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη βοήθεια της Ευρώπης στην Ελλάδα"

Ελλάδα
Σόιμπλε: "Η Μόσχα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη βοήθεια της Ευρώπης στην Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ότι «δεν αρέσει» στο Βερολίνο η προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η οποία βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί «βιώσιμο υποκατάστατο» της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Αθήνα.

Ερωτηθείς σε ποιο βαθμό οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Ρωσία αποτελούν αιτία ανησυχίας, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Δε μας αρέσει αυτό», ενώ στην εκδήλωση Euro Zone Summit που διοργάνωσε το Reuters στο Βερολίνο ο κ. Σόιμπλε είπε, σύμφωνα με tovima.gr, ότι «δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Νωρίτερα το μεσημέρι, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Σόιμπλε είπε ότι το Βερολίνο δε θα αποδεχθεί οιεσδήποτε μονομερείς μεταβολές στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει αυτό τον επιτυχημένο δρόμο για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά δε θα αποδεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Reuters Euro Zone Summit.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News