Ελλάδα

Βέλγος πρωθυπουργός: "Να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμά της η Ελλάδα"

Την Ελλάδα καλεί ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμά της, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Οι Έλληνες πρέπει να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά», είπε ο πρωθυπουργός του Βελγίου.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου BELGA, o Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνάντηση των επικεφαλής των βελγικών διπλωματικών Αρχών στο εξωτερικό, τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ζώνης του ευρώ ως απάντηση στον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό που μπορεί, όπως είπε, να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ιδέα. Σχετικά με την Ελλάδα, ο Σ. Μισέλ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Βρυξέλλες, «να διευκρινίσει το πρόγραμμά του».

Αναφορικά με την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας ο Σ. Μισέλ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι οικονομίες της ευρωζώνης μπορούν να γίνουν πιο δίκαιες και πιο ανταγωνιστικές, αν αρθούν τα εμπόδια στην αγορά εργασίας. Αυτά τα εμπόδια προστατεύουν εκείνους που έχουν μια δουλειά, αλλά μειώνουν τις ευκαιρίες των ανέργων και των νέων. Πρέπει να μειωθούν οι φραγμοί πρόσβασης στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, που διατηρούν τιμές αφύσικα υψηλές προς όφελος μερικών. Εμποδίζουν το επιχειρηματικό πνεύμα».

Σχόλια