default-image

Άκυρα και τα e-mail Χαρδούβελη

Ελλάδα
Άκυρα και τα e-mail Χαρδούβελη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που εκφράστηκαν μέσα από το e-mail του τέως υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, δεν υφίστανται για τη νέα κυβέρνηση.

Αυτό επανέλαβε ο Δημήτρης Στρατούλης που δεσμεύτηκε ότι δεν θα εφαρμόσει όσα συμφώνησε η Τρόικα με την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1:

«Eχουμε βάλει κάποιες προτεραιότητες που θα αποτυπωθούν και στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Η πρώτη προτεραιότητα είναι ότι, όσα είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, μέσω e-mail Χαρδούβελη, δηλαδή για αύξηση ορίων ηλικίας για την κατώτατη σύνταξη, για κατάργηση στην ουσία των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, στα ΑμΕΑ και στα βαριά και ανθυγιεινά, καθώς και για τη συρρίκνωση και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, δεν ισχύουν. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα είναι υποχρεωτικές για τους εργοδότες και ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, έτσι θα είναι μεγαλύτερα και τα έσοδα μας. Σταματήσαμε και την εγκύκλιο του Λοβέρδου, που συνέχιζε τις μειώσες συντάξεων δεν την υπέγραψα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Υπουργός η πρώτη προτεραιότητα είναι να βάλουν "φρένο" στις μειώσεις κύριων-επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών. «Η δεύτερη κατεύθυνση είναι ότι σταδιακά επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε τις απώλειες που υπήρχαν στις συντάξεις στα χρόνια του μνημονίου και ως πρώτο μέτρο που θα σηματοδοτούμε ότι κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, θα είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης, του δώρου Χριστουγένννων για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις μέχρι 700 ευρώ. H ρήτρα θανάτου καταργείτε, το ΕΚΑΣ θα δοθεί κανονικά. Θα αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες που έχουν γίνει», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News