default-image

Στην Κύπρο ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Στην Κύπρο ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κύπρο έφτασε λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. 

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα γίνει δεκτός στις 10:00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το Προεδρικό θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Θα αναχωρήσει για την Βουλή των Αντιπροσώπων για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Θα έχει 15λεπτες επίσης συναντήσεις σε αίθουσα της Βουλής με τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αργότερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με ΜΚΟ.

Στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να καταθέσει στεφάνι, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη. Θα επισκεφθεί επίσης, και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναχωρεί τέλος, στις 12.30 από το Αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Ρώμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News