default-image

Handelsblatt: "Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα"

Ελλάδα
Handelsblatt: "Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα», είναι τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Handelsblatt".

«Πρώτα οι Έλληνες προκάλεσαν εντός της εβδομάδας πολλή φασαρία. Το σαββατοκύριακο τα μηνύματα από την Αθήνα έγιναν πιο συμφιλιωτικά. Και τώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ είναι έτοιμος για έναν συμβιβασμό. Και το Βερολίνο μάλλον ακολουθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Γιούνκερ σχεδιάζει να καταργήσει την τρόικα της Ελλάδας και «αυτό το τρίο να μην ξαναπάει στην Αθήνα».

«Πρέπει τώρα να βρούμε γρήγορα μια εναλλακτική για αυτό», φέρεται ότι δήλωσαν κύκλοι της Κομισιόν σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, στο Βερολίνο τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, οι επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα, που εκλαμβάνονται ως ταπεινωτικές από την ελληνική πλευρά, μπορούν να καταργηθούν και αντ΄ αυτού να τίθενται στο εξής μόνον κάποιοι γενικοί οικονομικοί στόχοι. Το Βερολίνο όμως φέρεται να θέτει ως προϋπόθεση να σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση επί της αρχής το συμπεφωνημένο πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων.

Επίσης ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με την Handelsblatt, φαίνεται να συμφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, ωστόσο φέρεται κατηγορηματικά αντίθετος σε ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News