default-image

Γ. Δραγασάκης: "Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Ευρώπη"

Ελλάδα
Γ. Δραγασάκης: "Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Ευρώπη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξος ότι θα έχει ευνοϊκή κατάληξη η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους εμφανίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι διαψεύστηκαν όσοι έβλεπαν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε πιστωτικό γεγονός, ενώ πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ματέο Ρέντσι, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, να ανακοινωθεί ένας "οδικός χάρτης" ο οποίος θα απαντά και στο ερώτημα τι θα γίνει μετά το πέρας της δίμηνης παράτασης του Μνημονίου, στις 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε μεγάλης σημασίας τη νέα παρέμβαση Ομπάμα, με την οποία όπως είπε διεθνοποιείται το ελληνικό πρόβλημα, κάτι που πάντοτε ήταν επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, παραδέχθηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες με τους εταίρους, όπως στο θέμα της διάσκεψης για το χρέος -όμως, είπε ότι το σημαντικό τώρα είναι να μπει το ζήτημα στην ατζέντα των συζητήσεων.

Ερωτηθείς, όπως αναφέρει το imerisia.gr, αν ανησυχεί για το θέμα της ρευστότητας απάντησε «εάν δεν ανησυχεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τότε γιατί να ανησυχώ εγώ; Τη ρευστότητα την ελέγχει η ΕΚΤ και ο κύριος Ντράγκι» υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε για κάποιο πρόγραμμα ή για κάποιο πλαίσιο εντός των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, τρία είναι τα βασικά δεδομένα:

- Κανείς δε μιλά πλέον για τρόικα. Ο ρόλος μας ήταν να ανοίξουμε το δρόμο

- Δε συζητάμε για συνέχιση του προγράμματος αλλά για νέα συμφωνία.

- Το θέμα δεν πάει πλέον θέμα μέτρων αλλά θέμα μεταρρυθμίσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News