default-image

Ηχηρή παρέμβαση στήριξης Ομπάμα προς την Ελλάδα (video)

Ελλάδα
Ηχηρή παρέμβαση στήριξης Ομπάμα προς την Ελλάδα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί εξω από αυτή», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο CNN όπου τόνισε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη χώρα μας, ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε μάλιστα να μείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές ενώ είπε ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να υπάρχει στρατηγική ανάπτυξης.

Σημείωσε πως είναι αναγκαία μια αναπτυξιακή πολιτική, ώστε οι χώρα να μπορέσει να πληρώσει το χρέος της. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ. Ο Ομπάμα υποστήριξε ότι ναι μεν είναι κρίσιμη η δημοσιονομική πειθαρχία, η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και η πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όμως πρόσθεσε ότι η αμερικανική εμπειρία έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να γίνει καλύτερα μόνο μέσα από την ανάπτυξη.

«Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί εξω από αυτή» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο CNN όπου τόνισε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη χώρα μας, ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης.

Νωρίτερα, «το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για συνέχιση της στενής διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στις 30 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως σημειώνεται επίσης, ο κ. Κέρι συνεχάρη τον κ. Κοτζιά για την ανάληψη των καθηκόντων του. Τέλος, σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας «επιπλέον, συζήτησαν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών στην περιοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News