Ελλάδα

Π.Καμμένος: Δεν είναι πρόκληση η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας

«Η Ελλάδα ασκεί την εθνική της κυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν προκαλεί κανέναν η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του δήμου Πειραιά για τους πεσόντες στα Ίμια, με αφορμή την πρωτοβουλία του να ρίξει προ ημερών στεφάνι στον βράχο των Ιμίων.

Οι ήρωες των Ιμίων, οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, τιμήθηκαν από τον δήμο Πειραιά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή ( πρώην πλατεία Τερψιθέας), όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Παναγιώτη Βλαχάκου.

«Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος, ενώνει τους Έλληνες. Είναι αυτές οι επέτειοι που δεν πρέπει ούτε να ξεχνούμε, ούτε να απουσιάζουν» δήλωσε αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο κ. Καμμένος, ο οποίος συνοδευόταν από τον ο αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 ο κ. Πάνος Καμμένος μαζί με τους Αρχηγούς Αεροπορίας και Ναυτικού, πραγματοποίησαν  ρίψη στεφάνου, από ελικόπτερο, στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, όπου την ίδια ημερομηνία πριν από 19 χρόνια έχασαν τη ζωή τους οι τρείς Έλληνες αξιωματικοί. Ωστόσο στην περιοχή πραγματοποίησαν πτήση δύο τουρκικά F - 16 τα οποία αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας.

Σχόλια