default-image

Σε κατάσταση συναγερμού η Άρτα, κατέρρευσε το γεφύρι της Πλάκας

Ελλάδα
Σε κατάσταση συναγερμού η Άρτα, κατέρρευσε το γεφύρι της Πλάκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Άρτα που πολλές περιοχές πλημμύρισαν, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Προληπτικά εκκενώνονται χωριά στις παραποτάμιες περιοχές του Άραχθου, Αχέροντα και Λούρου καθώς τα ποτάμια έχουν "φουσκώσει".

Το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, στα Τζουμέρκα κατέρρευσε. Το συγκεκριμένο γεφύρι είναι το μεγαλύτερο μονότοξο στα Βαλκάνια που χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Ένα μεγάλο τμήμα του υποχώρησε από τις βροχοπτώσεις και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Άραχθου.

Οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με το megatv.com έλαβαν έκτακτα μέτρα και για το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, για το οποίο υπήρχε μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασ. Ψαθάς στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε λίμνες ενώ υπερχείλισε το φράγμα Πουρναρίου.

Στη Θεσπρωτία υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς και πλημμύρισαν αρκετές περιοχές, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουνκαι περιοχές στην Πρέβεζα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας. Πρώτο μέλημαη ανθρώπινη ζωή, υποστήριξε σε δηλώσεις του.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο νομό Ιωαννίνων όπου σε πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει σπίτια και γεωργικές εκτάσεις.

Συναγερμός έχει και στα Τρίκαλα καθώς έχουν υπερχειλίσει παραπόταμοι τουΠηνειού προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έγιναν κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμ αν ααποκλειστούν χωριά.

Στο δήμο Σπερχειάδας ένα κομμάτι γέφυρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και αποκλείστηκαν τέσσερα χωριά.

Στην Ευρυτανία, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης ενός οδηγού γκρέιντερ, που εγκλωβίστηκε από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε ορεινή περιοχή.

Στη Λέσβο μεγάλες κααστροφές προκάλεσαν στο νησί οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Εντωμεταξύ παραμένει πάνω από τον ελληνικό ουρανό η αφρικανική σκόνη, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά της στα ανατολικά και νότια.

Στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας παραμένουν δεμένα τα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τα 9-10 μποφόρ. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι.

Ειδικότερα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα, Βόλος - Σποράδες, Καβάλα - Πρίνος, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Κεραμωτή - Θάσος, Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, Ηγουμενίστα - Λευκίμμη, Κυλλήνη - Ζάκυνθος, Κυλλήνη - Κεφαλλονιά και το Ρίο - Αντίρριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News