Ελλάδα

Συνέχιση της ασφαλούς εθνικής στρατηγικής ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η «μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική για τη χώρα» όσον αφορά το χρέος με βάση τα σχέδια για περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωσή του που είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επιλογή της Lazard για σύμβουλο επί του θέματος την οποία χαρακτηρίζει ως «πολύ καλή».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Είδαμε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης επέλεξε ως σύμβουλό του για θέματα δημοσίου χρέους τη Lazard που είχε αξιοποιηθεί ως σύμβουλος του τότε υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του ΟΔΔΗΧ την κρίσιμη περίοδο των μεγάλων παρεμβάσεων στο χρέος (Ιούλιος 2011 - Μάρτιος 2012). Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή.

»Είναι τώρα καιρός να αντιληφθεί και να παραδεχθεί ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του την σημασία που είχε η δραστική παρέμβαση στο χρέος που συντελέστηκε στις 9 Μαρτίου 2012 με το δραστικό κούρεμα και τη ριζική αναδιάρθρωση του. Αναδιάρθρωση που εμπεριέχει και τη δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω μείωση, μέσα από την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των κρίσιμων παραμέτρων, μόλις διαπιστωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος.

»Είναι επίσης ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του για την προετοιμασία που έχει γίνει και τα επεξεργασμένα σχέδια που υπάρχουν για τη περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τώρα που κανονικά πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ειλημμένες σχετικές αποφάσεις του Eurogroup. Αρκεί να συνεχιστεί

Σχόλια