default-image

Κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας

Ελλάδα
Κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σειρά από εκτεταμένα προβλήματα έχουν προκαλέσει τόσο οι έντονες βροχοπτώσεις όσο και οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας.

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος της Άρτας, ενώ σε προληπτική εκκένωση χωριών στα πεδινά προχωρούν οι αρχές, καθώς ο Άραχθος, ο Αχέροντας και ο Λούρος έχουν ξεφύγει από το όριο κινδύνου.

Τα χωριά που εκκενώνονται προληπτικά είναι οι Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, Λουτρότοπος, Κομμένο και Ακροποταμιά. Ωστόσο, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια στην περιοχή.

Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα δεν άντεξε και από τις ισχυρές βροχοπτώσεις κατέρρευσε. Η εξέλιξη έχει σκορπίσει θλίψη και ανησυχία σε φορείς και κατοίκους, αφού επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του υποχώρησε από τις βροχοπτώσεις και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αράχθου.

Από τις 5 τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Πουρνάρι της 'Αρτας και αποφορτίζεται ελεγχόμενα από τον υδάτινο όγκο, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News