default-image

"Μόλις σκότωσες την Τρόικα" ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

Ελλάδα
"Μόλις σκότωσες την Τρόικα" ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ωτακουστές του διαλόγου των δύο ανδρών αυτή ήταν η φράση που εκστόμισε ο Ολλανδός υπουργός και προκάλεσε την αντίδραση «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Ο συντομότατος διάλογος του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μακριά από τα μικρόφωνα ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την ένταση που είχε προκληθεί από το ηχηρό «όχι» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Τρόικα αποτελεί από το απόγευμα της Παρασκευής ένα μεγάλο μυστήριο.  

Η αντίδραση έκπληξης του Γιάννη Βαρουφάκη στα όσα του είπε ο επικεφαλής του Eurogroup που μεταφράστηκε σε ένα «ουάου» προδίκαζε ότι αυτό που άκουσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν ήταν μια συνηθισμένη φράση στα πλαίσια των επαφών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους.

Όπως μετέδωσε το MEGA επικαλούμενο ωτακουστές αυτού του περίφημου διαλόγου-μυστήριο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika (μτφ. Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα). Αν αληθεύει η φράση μόνον συνηθισμένη δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

H ερμηνεία, ή αυτό που εννοούσε ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ  με το «You just killed Troika», είναι ότι ξεκαθάρισε στον Γιάννη Βαρουφάκη πως μόλις έκοψες οριστικά τις σχέσεις της χώρας με τον μοναδικό φορέα που θα μπορούσε να προσφέρει μια ουσιαστική βοήθεια.

"Μόλις σκότωσες την Τρόικα" ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News