Ελλάδα

Ρωσία: "Αν ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα θα το εξετάσουμε"

Το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα δεν απέκλεισε, σε περίπτωση που η χώρα μας αιτηθεί κάτι τέτοιο από την Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Ρώσος υπουργός είπε ότι «μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, γι' αυτό εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, οπωσδήποτε θα το εξετάσουμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, αυτά είναι όσα μπορώ να πω».   

Ο κ. Σιλουάνοφ στην ίδια συνέντευξη ομολόγησε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τη Ρωσία, ωστόσο οι ρωσικές εταιρείες και το σύστημα πληρωμών κατόρθωσαν να προσαρμοστούν.

To αμερικανικό δίκτυο δημοσιεύει τις σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο "Η Ρωσία τείνει κλάδο ελαίας στην Ελλάδα".

«Το ρούβλι εξασθένησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται», είπε ο Σιλουάνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι μεγαλύτερη αρνητική επίδραση και από τις κυρώσεις είχε στη ρωσική οικονομία η πτώση της τιμής του πετρελαίου, του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της χώρας.

Σχόλια