Ελλάδα

Βολές Μητσοτάκη κατά Σαμαρά

Για εκλογική και ιδεολογική ήττα της ΝΔ έκανε λόγο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να γίνει ανοιχτή και δημόσια συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο Σκάι και στον Αρη Πορτοσάλτε, ο βουλευτής της Β' Αθήνας έκανε βαριά αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος λέγοντας ότι η ΝΔ απώλεσε τον κρίσιμο κεντρώο χώρο ο οποίος στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τον χώρο οφείλει να τον πάρει πίσω.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά άμεσα να ξεκινήσει συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για την ιδεολογία της ΝΔ λέγοντας «δεν είναι δυνατόν να χάνουμε το κέντρο προς ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα». Αφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα αμφισβητηθεί ως πρόεδρος της ΝΔ και είπε ότι είναι χρέος του κόμματος να κάνει αυτή τη συζήτηση, χωρίς να μπει σε εσωστρέφεια.

«Είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων, με όλο τον σεβασμό στους συνταξιούχους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, αλλά πρέπει να διεισδύσουμε πιο πολύ στις παραγωγικές ηλικίες 35-55 ετών», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές δήλωσε ότι αυτή δεν ξεκινά από το μηδέν, και αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, αλλά προϋπόθεση για να υπάρξει συζήτηση.

«Κάθε φορά που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το στόμα του, οι ελληνικές τράπεζες χάνουν εκατομμύρια, το δημόσιο χάνει εκατομμύρια, ο ελληνικός λαός χάνει εκατομμύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σχόλια