Ελλάδα

Γ. Δραγασάκης: "Μιλάμε για διάλογο, όχι για τσαμπουκάδες"

Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μια χώρα που έχει τις δικές της προτάσεις. Καταλαβαίνουμε πως και οι άλλες χώρες έχουν τις δικές τους προτάσεις, τα δικά τους κοινοβούλια και για αυτό μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. Ερωτηθείς για το «κραχ» στο Χρηματιστήριο ο αντιπρόεδρος σημείωσε: «Είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και στο χρηματιστήριο. Μέριμνά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία».

Μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της άφιξης στη χώρα μας του Μάρτιν Σουλτς και του Γερούν Ντέισελμπλουμ ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις» πρόσθεσε δε ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη προγραμματισμένη συνάντηση με τους μετόχους Eurobank, ενώ συναντήσεις θα γίνουν με όλες τις συστημικές τράπεζες.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ΔΕΗ-13,93% και των περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωσε ότι «υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές, αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική» και σημειώσε ότι «ετοιμάζουμε ένα κατάλογο επενδύσεων μεγαλύτερων και μικρότερων».

Μάλιστα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ούτε ρήξη ούτε συνέχιση μίας πολιτικής «που οδηγεί στην καταστροφή».

«Έχουμε σχέδιο, η Ελλάδα είναι μία χώρα που από την Κυριακή έχει τις δικές της προτάσεις» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Σε σχέση με τη στήριξη των ευπαθών πολιτών ξεκαθάρισε ότι σκοπός δεν είναι να θιγούν ΔΕΗ, ΟΤΕ ΟΤΕ-12,70% και ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ-3,70% «θέλουμε να τις στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις, δεν θα τις επιβαρύνουμε, η ενίσχυση των πολιτών θα χρηματοδοτηθεί από άλλες πηγές».

Ερωτηθείς για την επικείμενη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι «θα του πούμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο και η Ευρώπη θα γλιτώσει από μας, δεν θα χρειάζεται να μας δίνει χρήματα».

«Έχουμε εισπράξει πολύ θετικό κλίμα από Ευρώπη» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης, ενώ τόνισε «το μνημόνιο που υπήρχε έχει λήξει».

Σχόλια