Ελλάδα

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Τουρισμού

Παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, της διοίκησης του ΕΟΤ και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης ανάφερε: «Θέλω να συγχαρώ δημόσια την υπουργό για το έργο που άφησε στο υπουργείο Τουρισμού. Μέσα στην πολύ βαθειά κοινωνική και οικονομική κρίση στην οποία ζούμε, ο τουρισμός αποτέλεσε έναν πόλο που αντιστάθηκε στην κατάρρευση. Δημιούργησε συνθήκες συγκράτησης και προσφοράς εργασίας και εισοδημάτων σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ας μη ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι ένας τεράστιος τομέας για την οικονομία».

Η προοπτική, όπως είπε που ανοίγεται σήμερα είναι μόνο θετική. «Όσο κοιτάμε τον τουρισμό μπορούμε να σκεφτούμε μόνο με βάση τις θετικές δυνατότητες και προοπτικές που έχουμε μπροστά μας. Με αυτή την έννοια είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε και ως νέα κυβέρνηση στο να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα θετικά σημεία που προφανώς έχουν χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν στο σύνολο της τουριστικής Κοινότητας. Αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και τη δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης αυτού του κλάδου. Και ταυτόχρονα προωθούμε σε οτιδήποτε αποτελεί για διάφορους λόγους χρονίζων πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό», είπε ο κ. Σταθάκης.

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της χωροταξίας, το φορολογικό πρόβλημα, το πρόβλημα της απουσίας ενός αναπτυξιακού νόμου με σαφήνεια και με κριτήρια. Να αντιμετωπίσουμε τα εργασιακά προβλήματα που κατά καιρούς εμφανίζονται στον τουρισμό. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι σκεφτόμαστε έναν τουρισμό 12 μηνών το χρόνο», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Και τόνισε ότι η Αθήνα είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί πλήρως ένας τουριστικό προορισμός. «Γι' αυτό και στόχος μας είναι να αναβιώσουμε τους προορισμούς, να αναδείξουμε τον πολιτισμό», όπως είπε, «να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας και να τα αναδείξουμε. Αυτό θα δώσει μια τεράστια ώθηση για έναν τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω στα θετικά. Να διορθώσουμε ότι χρειάζεται και να αναπτύξουμε τον τουρισμό με την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και διάλογο με την τουριστική κοινότητα. Σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε όλοι μαζί».

Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο πιλότων που «χάθηκαν τόσο άδικα», όπως ανέφερε και στη συνέχεια ευχαρίστησε την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη για το έργο της στο υπουργείο Τουρισμού «και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μετά από τη σημερινή ενημέρωση να έχουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία και στο μέλλον», είπε η κ. Κουντουρά.    

«Ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την στήριξη της οικονομίας της χώρας μας. Θα δουλέψουμε σκληρά, μαζί με τον τουριστικό κόσμο και με όλους εμάς εδώ στο υπουργείο για το καλό της πατρίδας μας», τόνισε.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα ακούσουμε τις προτάσεις όλων, θα μιλήσουμε με τους αρμόδιους φορείς και θα συνεργαστούμε με όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν για την επιτυχία των στόχων μας. Θέλουμε τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο, θέλουμε οι ξένοι επισκέπτες μας να φεύγουν από τη χώρα μας ευχαριστημένοι. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το στίγμα της γυρίζοντας σελίδα στις πολιτικές της σκληρής λιτότητας που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας είναι η οικονομική ανάπτυξη, η αποκατάσταση των αδικιών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ευημερία του ελληνικού λαού», κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Κουντουρά.

Από τη μεριά της η απερχόμενη υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχάρη τη νέα κυβέρνηση και ευχήθηκε καλή επιτυχία «στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη.

«Θέλω να πιστεύω ότι έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και τη δυσκολία των περιστάσεων. Τις οριακές καταστάσεις που έχει πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει. Κατά δεύτερον θα ήθελα να συγχαρώ το νέο υπουργό κ. Σταθάκη και την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό για τον Τουρισμό κ. Κουντουρά και να τους ευχηθώ επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Να σας ομολογήσω ότι χαίρομαι που την αρμοδιότητα του τουρισμού αναλαμβάνει γυναίκα. Είναι μια ώρα που κυριαρχούν ανάμικτα συναισθήματα. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανη για το έργο που επιτελέσαμε. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα που παράξαμε», είπε μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη.

Σχόλια