default-image

Επίσημη πρόσκληση Ολάντ σε Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι

Ελλάδα
Επίσημη πρόσκληση Ολάντ σε Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προσκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να επισκεφτεί το Παρίσι πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο προβλέπεται να διεξαχθεί την 12η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε μια πρόσκληση και στόχος είναι να βρεθεί μια ημερομηνία πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.

Στη συνάντηση αυτή, διευκρίνισε ο ίδιος, αναμένεται να «συζητηθεί με σφαιρικό τρόπο» το «σύνολο των ζητημάτων» τα οποία εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως αυτό «της ανάπτυξης» και «του χρέους», θέματα τα οποία «οπωσδήποτε πρέπει να εξεταστούν».

Η Γαλλία, συνέχισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, είναι «διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευθεί, να εμπλακεί σε έναν διάλογο ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις», παρότι σήμερα, όπως επισήμανε, «δεν γίνονται συζητήσεις που να αφορούν την διαγραφή του χρέους» της Ελλάδας.

Ο Λε Φολ υπενθύμισε τη θέση της Γαλλίας, την οποία εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, για τις δύο αρχές στις οποίες κατά τον ίδιο πρέπει να βασιστεί η συζήτηση, από τη μια «την αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», αλλά και ταυτόχρονα και «την υπευθυνότητα» οφείλουν να επιδεικνύουν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και ιδίως «σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος».

Ο πρόεδρος Ολάντ είχε ήδη χθες τονίσει ότι «οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί» από το ελληνικό κράτος «πρέπει να τηρηθούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News