default-image

Βανδαλισμοί σε νηπιαγωγείο στο Γάζι

Κρήτη
Βανδαλισμοί σε νηπιαγωγείο στο Γάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπερνά τα όρια του παραλογισμού το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε νηπιαγωγείο στο Γάζι Ηρακλείου, όπου μέρα παρά μέρα γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με απίστευτες εικόνες.

Φθορές, βανδαλισμοί και πράξεις ακατανόητες είναι πλέον συνυφασμένες με την καθημερινότητα για τους λιλιπούτειους μαθητές που βρίσκουν τις τάξεις τους λεηλατημένες. Οι δράστες ξεσπούν τη μανία τους στις ζωγραφιές των μαθητών, στη γραφική ύλη, τις μπογιές που χρησιμοποιούν, ακόμη και τα προσωπικά τους αντικείμενα.  

Με τον ίδιο τρόπο και με ακατανόητα κίνητρα αντιμετωπίζουν τα βιβλία και τα αντικείμενα των νηπιαγωγών, τα οποία έχουν καταστραφεί ουκ ολίγες φορές. Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικούς, οι δράστες έχουν φτάσει στο σημείο να γεμίζουν τσίχλες τα βιβλία, ακόμη και το πάτωμα.

Για έκτη φορά μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα μπήκαν στο κτήριο του νηπιαγωγείου προκαλώντας φθορές και βανδαλισμούς, όπως διαπίστωσε το πρωί της Τρίτης η εκπαιδευτικός που έφτασε πρώτη στο κτήριο για να το ανοίξει. Η ίδια αντίκρισε για μία ακόμη φορά το χώρο παραβιασμένο και ανάστατο. Τις νυχτερινές ώρες, όταν το σχολείο δεν λειτουργεί, οι άγνωστοι δράστες αλωνίζουν εισβάλοντας στο σχολείο από τα παράθυρα. Όπως έχουν διαπιστώσει εμβρόντητοι γονείς και εκπαιδευτικοί, οι δράστες δεν έχουν στόχο να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα. Τόσο η τηλεόραση και το dvd που χρησιμοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχουν κουνήσει από τις θέσεις τους αυτό το διάστημα.

Οι γονείς των παιδιών δηλώνουν εξοργισμένοι και ζητούν από το Δήμο και την Αστυνομία να δείξουν την απαραίτητη προσοχή ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη του χώρου που, όπως αποδεικνύεται, έχει μετατραπεί σε στέκι περιθωριακών ατόμων. Εκτός των άλλων, κάθε φορά που στο νηπιαγωγείο εισβάλλουν άγνωστοι, το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών αναγκάζονται να το καλύπτουν οι ίδιοι, καθώς το ταμείο το σχολείου είναι εντελώς άδειο.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_mf73a0m6/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News