Ελλάδα

Υπουργός και blogger ο Γ.Βαρουφάκης

Αποφασισμένος να διατηρήσει την ιδιότητα του blogger και του παρεμβατικού οικονομικού αρθρογράφου παράλληλα με την ιδιότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών εμφανίζεται ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο γνωστός καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών λίγες ώρες πριν ορκιστεί υπουργός Οικονομικών με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ξεκαθαρίζει πως δεν θα διακόψει να παρεμβαίνει δημόσια μέσω του blog του, ακόμη και εάν αυτό θεωρείται από κάποιους ως μη όρθρο.

Όπως σημειώνει  θα συνεχίσει το blogging παρόλο που συνήθως θεωρείται «ανεύθυνο» από κάποιους για έναν υπουργό Οικονομικών να επιδίδεται σε τέτοιες «γελοίες» μορφές επικοινωνίας.

Ο ίδιος αποσαφηνίζει πως οι αναρτήσεις στο blog του θα γίνουν πιο σπάνιες και πιο σύντομες, αλλά ταυτόχρονα πιο «ζουμερές».

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως για να αναβιώσει η ελπίδα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το ζοφερό παρελθόν και ότι διατηρώντας μέσω του blog του «ανοιχτή γραμμή με τον έξω κόσμο» μπορεί αυτό να είναι ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

 Η ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«The time to put up or shut up has, I have been told, arrived. My plan is to defy such advice.

»To continue blogging here even though it is normally considered irresponsible for a Finance Minister to indulge in such crass forms of communication.

»Naturally, my blog posts will become more infrequent and shorter. But I do hope they compensate with juicier views, comments and insights.

»For hope to be revived we must all strive to change the ways of a dismal past.

»Maintaining an open line with the outside world may be a small step in that direction.

»So, keep watching this space!»

Πηγή: in.gr

Σχόλια