Ελλάδα

Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ μετά από επικοινωνία με Βαρουφάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν την τηλεφωνική συνομιλία και αναφέρουν ότι έγινε σε καλό κλίμα, γεγονός ενδεικτικό της πρόθεσης και των δύο πλευρών να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις. Μάλιστα από το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι θα γίνει  αναλυτικότερη συζήτηση όταν ο κ. Ντάισελμπλουμ επισκεφτεί την Αθήνα, προς το τέλος της εβδομάδας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι είχε επικοινωνία με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος του είπε ότι θέλει γρήγορα να εργαστεί μαζί μας και εξέφρασε τη φιλοδοξία του να ακολουθήσει το δρόμο της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Εurogroup, σύμφωνα με το kathimerini.gr, «το ζήτημα της Ελλάδας θα επανεξεταστεί στη συνάντηση του Φεβρουαρίου, όπου και ευελπιστεί ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα προχωρήσει το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας».

Χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, χρειάζεται "υπομονή".

Σχόλια