Ελλάδα

Δεύσμευση Τσίπρα για αναβάθμιση σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στην περίπου μισής ώρας συνάντηση που είχαν επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο. «Έρχομαι να πάρω την ευχή σας, οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και πιο ουσιαστικές απ' ό,τι ήταν πριν», δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του από τον κ. Ιερώνυμο.

«Έχουμε ανάγκη από τη δύναμη αυτή και ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά, μέσα από το καλό κλίμα που υπάρχει», πρόσθεσε.

«Πρώτο μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν και σιγά-σιγά θα δούμε όλα τα άλλα ζητήματα», σημείωσε από την πλευρά του κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πάλι την ευχή του Αρχιεπισκόπου επισημαίνοντας ότι «θα μας χρειαστεί».

Σχόλια