default-image

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 15:30 της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νικητής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου κ. Αλέξης Τσίπρας μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια όπου ζήτησε και έλαβε εντολή για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη στήριξη του Πάνου Καμμένου, πλειοψηφία των 162 βουλευτών θα αυξηθεί εξέφρασε την ελπίδα ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία, κατά το διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο ανάθεσης της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω». Οι δύο συμφώνησαν ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αποχωρώντας από το γραφείο του ΠτΔ, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

(Πηγή video naftemporiki.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News