Ελλάδα

Γερμανοί πολιτικοί για το εκλογικό αποτέλεσμα: "Κακή μέρα για την Ελλάδα"

Για «κακή μέρα για την Ελλάδα και το ευρώ» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για την εξωτερική πολιτική, Φίλιπ Μίσφελντερ, αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι χώρες που εξαρτώνται από προγράμματα βοήθειας πρέπει να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις... Με αυτή την κυβέρνηση, όμως, δεν είμαι αισιόδοξος ότι κάτι θα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Μίλσφελντερ, όπως μετέδωσε η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το newsbeast.gr, ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατων (SPD) Ραλφ Στέγκνερ ανέφερε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD ότι «είναι λάθος να σχολιάζει κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα από γερμανική ή ευρωπαϊκή σκοπιά. Η ΕΕ, η Ευρώπη, θα πρέπει να συνεργαστεί με κάθε ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, οι συμφωνίες ισχύουν επίσης για κάθε κυβέρνηση».

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίστηκε με ενθουσιασμό από το αδελφό κόμμα του στην Γερμανία, το Die Linke, ο πρόεδρος της οποίας, Μπερντ Ρίξινγκερ, δήλωσε: «Οι Έλληνες καταψήφισαν δύο παλιά διεφθαρμένα κόμματα, τα οποία τούς έφεραν σε αυτήν τη δύσκολη θέση και εξέλεξαν μία νέα δύναμη και την ελπίδα για μία κοινωνικά δίκαιη πολιτική».

Από την πλευρά των Πρασίνων, ο πρόεδρος του κόμματος, Τζεμ Έζντεμιρ, έγραψε στο Twitter ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και «τώρα θα πρέπει, καταρχήν, να εκπληρώσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του».

Σχόλια