Ελλάδα

Τα ευτράπελα των εκλογών

Αναλφάβητο μέλος εφορευτικής επιτροπής, ψηφοφόροι φαντάσματα και μία ψηφοφόρος που πήγε να ψηφίσει με το νυφικό της. Όλα τα είχαν οι σημερινές εκλογές.

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσήλθε στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει στη Θεσσαλονίκη, για να διαπιστώσει ότι απουσίαζαν τα περισσότερα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η δικαστική αντιπρόσωπος, ορισμένα μέλη έφεραν δικαιολογητικά από ψυχολόγους, ενώ μια γυναίκα της παρουσίασε έγγραφο που δείχνει πως ο γιος της είναι φοιτητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Όπως εξήγησε, η ίδια δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη γνησιότητα ή την εγκυρότητα των δικαιολογητικών, και υποχρεώθηκε να ζητήσει τη βοήθεια κομματικών εκπροσώπων, καθώς σε ένα τμήμα βρισκόταν μόνη της με τη γραμματέα.

"Απουσίες" καταγράφηκαν και σε άλλα εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα.

Ακόμα μια... ενδιαφέρουσα κατάσταση καταγράφηκε, σύμφωνα με τον σταθμό MEGA, στο 316 εκλογικό τμήμα της Νίκαιας, το οποίο αποδεικνύεται «κέντρο-φάντασμα».

Όπως δήλωσε η αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος, το 65% των εγγεγραμμένων πρέπει να έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς οι ημερομηνίες γέννησης που αναγράφονται είναι για παράδειγμα του 1900 και του 1903.

Ένα ακόμα «εκλογικό» περιστατικό είχε πρωταγωνίστρια μια γυναίκα από τη Σαλαμίνα, η οποία κλήθηκε να υπηρετήσει σε εφορευτική επιτροπή, όμως δεν γνωρίζει ούτε γραφή, ούτε ανάγνωση.

Όπως είπε η ίδια στον ΣΚΑΪ, όλα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής έδειξαν μεγάλη κατανόηση και η ίδια βοηθά με διάφορους τρόπους στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Η Κωνσταντίνα Μπούρμπου από την Καρδίτσα, αμέσως μετά το γλέντι του γάμου της, πήγε στο δημοτικό σχολείο Δρακότρυπας του δήμου Μουζακίου για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα φορώντας το νυφικό της.

Οι παρευρισκόμενοι την χειροκρότησαν θερμά.

Δικαστική αντιπρόσωπος πήγε στο εκλογικό κέντρο με... εκχιονιστικό!

Η πυκνή χιονόπτωση που επικράτησε στην ορεινή Ευρυτανία, δυσκόλεψε τη μετάβαση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της περιοχής.

Μάλιστα, μία δικαστική αντιπρόσωπος στο χωριό της Σάικας Αγράφων πήγε στο εκλογικό κέντρο με εκχιονιστικό και 4χ4 προκειμένου να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία.

Πηγή: action24

Σχόλια