Ελλάδα

Επί ποδός ξένοι ανταποκριτές για τις εκλογές

Ισχυρή θα είναι η παρουσία, εκτός των ελληνικών, και των διεθνών ΜΜΕ για την κάλυψη των εκλογών της Κυριακής από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Προβολής, έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του 2012.

Τα συγκριτικά στοιχεία που παρέθεσε η Γενική Γραμματεία για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και εκείνους που κάλυψαν τις εκλογές του Μαΐου του 2012 έχουν ως εξής:

*Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι 876 (649 στις εκλογές του 2012)

* Ξένοι δημοσιογράφοι 497 (298)

* Ανταποκριτές Ξένου Τύπου 148 (100)

* Έλληνες δημοσιογράφοι 231 (251)

* Χώρες 45 (44)

* Πρακτορεία Ειδήσεων 27 (31)

* Τηλεοπτικά κανάλια 100 (66)

* Ραδιοφωνικοί σταθμοί 27 (31)

* Εφημερίδες 84 (85)

Το Κέντρο Τύπου λειτουργεί από σήμερα Σάββατο έως τις 21:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 09:00 έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας.  

Το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Προβολής, το Κέντρο Τύπου είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη διευκόλυνση του έργου των εκπροσώπων των ΜΜΕ καθώς και για τη συνεχή ενημέρωσή τους για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.

Επίσης, η Αίθουσα Συνεντεύξεων του Κέντρου Τύπου θα διατίθεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε όσους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με ταυτόχρονη διερμηνεία τους στα Αγγλικά.

Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης, παρουσιάζοντας το πρωί του Σαββάτου στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, δήλωσε: «Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Καραγιάννης, «οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο θα κορυφωθεί αύριο με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας».

«Σαφέστατα το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012», τόνισε ο κ. Καραγιάννης, επισημαίνοντας: «Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Κέντρου Τύπου, έχουμε μεριμνήσει προκειμένου να λειτουργήσουν όλα απρόσκοπτα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι, να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι το κύριο μέλημά μας και είμαι βέβαιος πως και σε αυτές τις εκλογές θα είναι αντάξια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».

Σχόλια