default-image

"Οι πιο κρίσιμες εκλογές", λένε οι Ηρακλειώτες

Κρήτη
"Οι πιο κρίσιμες εκλογές", λένε οι Ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως τις πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση, που «ή θα μας φουντάρουν στον γκρεμό» ή θα μας βγάλουν στην επιφάνεια για να δούμε τη χώρα μας «ξανά προς τη δόξα να τραβά», χαρακτηρίζουν τις εκλογές οι Ηρακλειώτες. Όπως λένε, έχοντας στο μυαλό τους το δίλημμα αυτό, θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη αύριο Κυριακή. Θεωρούν πως ή θα ζήσουμε τη μεγάλη ανατροπή, που όμως είναι ρίσκο και δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει, ή θα παραμείνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Ένα έργο που έχουμε δει και ξαναδεί με το "Ηaρρy end" να αργεί να έρθει...

Οι Ηρακλειώτες κρίνουν αυτή την εκλογική αναμέτρηση ως μια νέα αφετηρία. Μια στιγμή "ορόσημο" για τη χώρα που ή θα αποφασίσει να γυρίσει σελίδα, με πορεία προς το άγνωστο και βάρκα την ελπίδα ή θα συνεχίσει να γονατίζει και να ζει την ίδια τραγωδία με κόπους και θυσίες, χωρίς κανένα άμεσο τουλάχιστον αποτέλεσμα. Ας δούμε όμως ακριβώς τι μας είπαν οι Ηρακλειώτες όταν τους ρωτήσαμε ακριβώς γιατί κρίνουν ως τις πιο κρίσιμες για την Ελλάδα τις εκλογές αυτές.

«Ο λαός έχει πλέον φτάσει στα όριά του και αυτό θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στην κάλπη αυτή τη φορά. Έχει βαρεθεί να βλέπει τα ίδια και τα ίδια, που ουσιαστικά δεν τον βγάζουν πουθενά. Θέλει την αλλαγή, αλλά φοβάται κιόλας. Φοβάται το άγνωστο, διότι δεν το ξέρει και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πού θα τον πάει. Θέλει την αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας. Όμως αγωνιά για το πού θα τον οδηγήσει αυτό. Αν θα τον βγάλει από το ευρώ. Αν θα γυρίσουμε στη δραχμή. Αν θα έχουμε υποτίμηση. Αν θα χάσει τα λεφτά του. Αν θα γυρίσουμε ξανά στην εποχή του '80. Όλα αυτά τα σενάρια που ακούγονται τρομάζουν και διχάζουν την κοινωνία. Που όμως θέλει να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, καθώς έχει πια κουραστεί και απαιτεί να ζήσει ξανά με αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Γιώργος Κοντάκης.

«Οι εκλογές αυτές θεωρούνται κρίσιμες, κατά την άποψή μου, διότι έχουμε φτάσει σε μια τέτοια καμπή που δεν πάει άλλο. Χρειαζόμαστε αλλαγές και μάλιστα ριζικές. Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλα δυσβάσταχτα μέτρα και εφιαλτικά μνημόνια. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως όλα δείχνουν θα είναι το πρώτο κόμμα, καταφέρει να μας βγάλει από όλα αυτά και να κάνει πράξει τα όσα υπόσχεται. Άλλωστε και άλλοι έταξαν λαγούς με πετραχήλια και έμειναν μόνο στις υποσχέσεις. Αλλά αυτήν τη στιγμή ζητείται κάποιος να ηγηθεί της χώρας. Να ορθώσει ανάστημα και να πει όχι σε όλα αυτά που οι άλλοι άφησαν να γίνουν. Όμως αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς μπορεί να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τη χώρα και να φτάσει στο τελευταίο σκαλί της εξαθλίωσης το λαό. Είναι σαν να λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή», ανέφερε ο κ. Ηλίας Πρεβεζάκης.

Διλήμματα: Αλλαγή αλλά και σταθερότητα

«Ο κόσμος θέλει την αλλαγή, θέλει όμως και τη σταθερότητα. Είναι δύσπιστος και αυτό διότι κανείς δεν του λέει την αλήθεια για το πού θα οδηγηθεί η οικονομία της χώρας. Αναζητά την αλλαγή, αλλά από την άλλη πάλι ακροβατεί. Αμφιταλαντεύεται, φοβάται, αλλά ως Έλληνας ελπίζει και αισιοδοξεί» τόνισε ο κ. Νώντας Σγουρός.

«Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές διότι ο κόσμος έχει αποφασίσει να εκδηλώσει με την ψήφο του την αποστροφή και την αγανάκτησή του σε όλα όσα συμβαίνουν τελευταία. Να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που μας κυβερνάνε δεκαετίες τώρα και έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με τις πολιτικές τους», δήλωσε ο κ. Νίκος Διακάκης.

«Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα γράφει και πάλι ιστορία. Και αυτό είναι κάτι που όλοι το έχουμε καταλάβει. Γι' αυτό και οι εκλογές αυτές θα είναι κρίσιμες, αν υπάρξει νέα κυβέρνηση τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Αν οι πολίτες αποφασίσουν να ξεφύγουμε από το κατεστημένο, η χώρα μας θα το παλέψει και θα βγει και πάλι νικήτρια. Έχει μάθει άλλωστε να πολεμά και να αγωνίζεται», είπε ο κ. Μάνος Κρασαδάκης.

Τι είπαν στη "Νέα Κρήτη"

«Ο λαός έχει πλέον φτάσει στα όριά του και αυτό θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στην κάλπη αυτή τη φορά. Θέλει την αλλαγή, αλλά φοβάται κιόλας».

Γιώργος Κοντάκης

«Οι εκλογές αυτές θεωρούνται κρίσιμες, διότι έχουμε φτιάσει σε μια τέτοια καμπή που δεν πάει άλλο. Χρειαζόμαστε αλλαγές».

Ηλίας Πρεβεζάκης

«Ο κόσμος θέλει την αλλαγή. Είναι όμως και δύσπιστος διότι κανείς δε λέει την αλήθεια για το πού θα οδηγηθεί η οικονομία μας».

Νώντας Σγουρός

«Ο κόσμος έχει αποφασίσει να στείλει ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που μας κυβερνάνε και έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Νίκος Διακάκης

«Αν οι πολίτες αποφασίσουν να ξεφύγουμε από το κατεστημένο, η χώρα μας θα το παλέψει και θα βγει και πάλι νικήτρια».

Μάνος Κρασαδάκης

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News