Ελλάδα

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι"

«Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση - και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη - θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «ήδη από χθες έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το πράσινο φως και από όλα τα μεγάλα συμφέροντα».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μνημόνια και στις θέσεις των κομμάτων τονίζοντας η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα συνοδευτεί με νέα μέτρα τα οποία θα γίνουν μόνιμα. Σχολιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος τόνισε ότι «η Ν.Δ. με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια».

Απηύθυνε σειρά από ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα πλαίσια του μνημονίου για να καταλήξει πως «ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού.

«Η ΝΔ με τον κίνδυνο ότι θα απειληθεί η πορεία της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με το παραλάβαμε καμένη γη παραπέμπουν το δίκαιο αίτημα του λαού, να πάρει πίσω όλα όσα έχασε, στη Δευτέρα Παρουσία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

«Εκβιάζει για τα ψίχουλα» είπε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr. Ο ίδιος σημείωσε ότι η «πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ» χαρακτηρίζοντας «υποκριτικό» το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ «για ανοχή σε μια κυβέρνησή του.

Σχόλια