Ελλάδα

Εύλογα ερωτήματα στην τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα των αστυνομικών

«Εύλογα ερωτήματα προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σ' ό,τι αφορά στα θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς. Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του κόμματος της -μέχρι προτινος- αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέσπασε τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "όχι μόνο δεν θα αφοπλίσει" τους αστυνομικούς "αλλά θα τους εξοπλίσει υλικοτεχνικά και θεσμικά"», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ.

Και συνεχίζει «κατόπιν τούτου, τι θα πρέπει να υποθέσουμε; Ότι αυτό ισχύει και για τις δυνάμεις καταστολής; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ... "παραιτείται" από την αρχική δέσμευσή του και αντί να  καταργήσει τις ομάδες των πραιτωριανών, θα τις ενισχύσει κιόλας, «υλικοτεχνικά και θεσμικά»; Δηλαδή, περισσότερες "αύρες", ίσως και ηχητικά "κανόνια", ενδεχομένως και οπλικά συστήματα εκπομπής "ακτίνων πόνου". Και φυσικά... "φρέσκα" χημικά που θα αντικαταστήσουν τα... ληγμένα!»

Και καταλήγει «η προσδοκία των πολιτών από μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» δε συνάδει με τέτοιες επιλογές, αλλά με τις εκ διαμέτρου αντίθετες! Κατάργηση των δυνάμεων καταστολής και αναβάθμιση της λειτουργίας των αστυνομικών αρχών, προς όφελος των πολιτών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα».

Σχόλια