default-image

Ο Γ. Γωνιανάκης για την ανεργία

Κρήτη
Ο Γ. Γωνιανάκης για την ανεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Γιάννης Γωνιανάκης, για τις προτάσεις του κόμματός του για την ανεργία, δήλωσε τα εξής:

«Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι πρέπει να πάνε στην κάλπη με το μυαλό στην επόμενη μέρα. Αυτό που χρειάζεται είναι δυνατό ΚΚΕ, ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα πρωτοστατεί στη διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των ανέργων:

• Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα είναι άνεργοι.

• Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και σταθερών τηλεφώνων. Δραστική μείωση των τιμολογίων τους.

• Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

• Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 για καταναλωτικά και τις 20.000 για τις πιστωτικές κάρτες.

• Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει από δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία.

• Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

• Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος το διάστημα της ανεργίας χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων.

Αυτά τα μέτρα, που είναι τα ελάχιστα για την ανακούφιση των ανέργων, τα απορρίπτουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου γιατί έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και τις βασικές κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Οι άνεργοι πρέπει να απαντήσουν. Δε θα ζήσουμε με ανέχεια, αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός. Πρέπει να πέσουν μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η μοναδική εγγύηση για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News