Ελλάδα

"Απόλυση" ετοίμαζαν στον Ξηρό οι “Πυρήνες”

Την … «απόλυση» του Χριστόδουλου Ξηρού, φαίνεται οτι σχεδίαζαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».Αυτό αποκάλυψε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έκανε ανακοινώσεις για τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έως τώρα έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την υπόθεση καθώς και τη σύλληψη, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δύο ακόμα ποινικών, που φέρονται να είχαν σχέση με το κύκλωμα και τα μέλη των Πυρήνων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, σε κρυπτογραφημένες επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους τα μέλη των Πυρήνων έκαναν λόγο για «απόλυση» του Χρτιστόδουλου, επειδή τον θεωρούσαν «προδότη» και υπεύθυνο για την αποτυχία των βομβιστικών επιθέσεων με αποστολή παγιδευμένων φακέλων στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.


Πηγή ανέφερε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «τα μέλη της οργάνωσης συνέτασσαν ιδιόχειρα σημειώματα τα οποία στη συνέχεια φωτογράφιζαν με "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα, τα μετέτρεπαν σε κρυπτογραφημένα αρχεία pdf που αποθήκευαν σε φορητές κάρτες μνήμης. Αντάλλασσαν τις ψηφιακές κάρτες στη διάρκεια επισκεπτηρίων».

Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η πρόσφατη κατάσχεση με εντολή του ειδικού εφέτη ανακριτή των καταλόγων με τα ονόματα των ατόμων που επισκέπτονταν τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας» στον Κορυδαλλό.

 Τρεις κάρτες βρέθηκαν κρυμμένες σε ταμπακιέρα στη γιάφκα στην Περαχώρα.


Η ΕΛ.ΑΣ. «έσπασε» τα κρυπτογραφημένα αρχεία και διαπίστωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες έβριζαν τον Χριστόδουλο Ξηρό και συζητούσαν ακόμα και το ενδεχόμενο δολοφονίας του, μετά την υλοποίηση του σχεδίου απόδρασής τους από τον Κορυδαλλό. Αστυνομική πηγή αποκάλυψε στην «Καθημερινή» ότι «οι "Πυρήνες" συζητούσαν το ενδεχόμενο να αναθέσουν τον ξυλοδαρμό του Ξηρού σε μπράβους, ωστόσο, υπαναχώρησαν λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο Ξηρός θα τους κατέδιδε στην Αστυνομία». 


Η ίδια πηγή είπε ακόμα ότι βρέθηκε σημείωμα των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης στο οποίο απευθύνονται στον Ξηρό λέγοντας ότι «Νίκο (σ.σ.: ήταν το κωδικό όνομα του Ξηρού), αν ποτέ πέσει στα χέρια σου το σημείωμα, να ξέρεις ότι θα σε γαμ... όλοι μαζί».

Από το περιεχόμενο των κρυπτογραφημένων σημειωμάτων προκύπτει ακόμα ότι οι συνεργοί των έγκλειστων είχαν κωδικά ονόματα, π.χ. η 22χρονη Αγγελική αναφέρεται ως «Κώστας» και ο Χριστόδουλος Ξηρός ως «Νίκος». 

Ως συνεργός τους συνελήφθη χθες 29χρονος Αλβανός (σ.σ.: με κωδικό όνομα «Στέλιος»), που ενεπλάκη στο σχέδιο απόδρασης κατ' εντολήν Αλβανού ισοβίτη που φέρεται να κατέχει ηγετική θέση στην αλβανική μαφία. 


Αναζητούνται 2-3 ακόμη άτομα, οι κωδικές ονομασίες των οποίων είναι γνωστές στην ΕΛ.ΑΣ. («Ιάσονας», «Ρωξάνη», «Θωμάς» κ.ά.). Αποτυπώματα του 29χρονου Αλβανού βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Λουτρακίου, καθώς φέρεται να συνέδραμε την 22χρονη Σπυροπούλου στην κατασκευή εκρηκτικών, ενώ τη βοηθούσε και στις μετακινήσεις. Χρησιμοποιούσε ένα KIA Sorento που εντοπίστηκε χθες σε συνεργείο στο Περιστέρι.Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η 22χρονη, η οποία αναζητείται από τις ελληνικές Αρχές, φέρεται να έλεγε στις συνομιλίες που είχε με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης: «Εύχομαι να ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας», με εκείνους να της απαντούν: «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκ@τόψυ.. και να τον πετάξουν σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί».Σε άλλο μήνυμα εκείνη τους έγραφε: «Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;».


Οι «Πυρήνες» της απάντησαν: «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν βλάκα κι όταν τον πάνε στην Αντιτρομοκρατική θα μας «δώσει» όλους, όπως έκανε ο μαλ@κ@ς και με τη 17 Νοέμβρη. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας».


Σε άλλο μήνυμα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης γράφει: «Είναι βλ@κ@ς, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω».

Σχόλια