default-image

Η εκδίκηση των δυσαρεστημένων

Οικονομία
Η εκδίκηση των δυσαρεστημένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απογοήτευση των πολιτών σε πολλές χώρες της Ευρώπης απειλεί να επαναπροσδιορίσει τον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη το 2015 διαπιστώνει σε δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg. 

Όπως τονίζεται, εκκινώντας με τις εκλογές αυτής της Κυριακής στην Ελλάδα και κατευθυνόμενος δυτικά προς την Ιρλανδία μέσω Βρετανίας και την Ισπανία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι θα εκφράσουν την οργή τους στις εκλογές για θέματα που συμβάλλουν στη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων και της ανεργίας, αλλά και στην εκτίναξη της μετανάστευσης σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ.

Το πρακτορείο φιλοξενεί απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η πολιτική ελίτ της Ευρώπης έχει χάσει τα ίχνη των πολιτών, οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς ανάμεσα σε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις. Στη βάση αυτή υποστηρίζουν πως υπάρχει αυξανόμενη αμφισβήτηση του πολιτικού κατεστημένου σε όλη την Ευρώπη.

Το Bloomberg αναφέρεται και σε δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν σύμφωνα με τον οποίο ο κόσμος έχει «φθαρεί» από τα περισσότερα από επτά χρόνια της κρίσης και δεν είναι πλέον πρόθυμος να ακολουθήσει την υφιστάμενη πολιτική τάξη.

«Ο κόσμος ανησυχεί. Ο κόσμος είναι κουρασμένος», δήλωσε ο Νούναν σε συνέδριο στο Δουβλίνο αυτή την εβδομάδα. «Υπάρχει μόνο μια ζωή για να ζήσεις και εάν έχεις χάσει μια δεκαετία από αυτή, λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισης, δεν πρέπει να μας καταπλήσσει ότι ο κόσμος χάνει το κουράγιο του και οι κυβερνήσεις χάνουν την υποστήριξη τους», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή : in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News