Ελλάδα

"Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης"

«Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης», επισήμανε στην ομιλία του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ νομού Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και τόνισε πως «οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν γνωρίζοντας την κρισιμότητα της επιλογής τους». Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε «όλοι εμείς, που αναλάβαμε το μεγάλο βάρος για την έξοδο από την κρίση, που δεν λακίσαμε, ούτε λαϊκίσαμε, που πληρώσαμε μεγάλο πολιτικό τίμημα, δυσανάλογο με τις ευθύνες μας, μπορούμε και μιλούμε με καθαρά λόγια».

Στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση βρέθηκαν μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικοί φορείς. Συγκεκριμένα τίμησαν με την παρουσία τους τον υποψήφιο βουλευτή μεταξύ άλλων δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού ευχαρίστησε από την πλευρά του, όλους τους συμπολίτες του που αποδέχτηκαν το κάλεσμα του και κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης, τόνισε ότι «στις εκλογές της 25ης Γενάρη, όλοι οι πολίτες είναι μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή που θα κρίνει το μέλλον του και θα καθορίσει τη ζωή όλων. Γι' αυτό μέσα στη δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, με γνώση και εμπειρία, πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν για να αντιμετωπιστούν όλα μεγάλα προβλήματα».

Ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε χαρακτηριστικά «προκρίνουμε την Εθνική συνεννόηση, την ειλικρίνεια, τον ρεαλισμό και ζητούμε την ψήφο των πολιτών, για να είμαστε η τρίτη καθοριστική δύναμη εγγύησης και ρύθμισης των εξελίξεων για το αύριο, για να μην χαθούν οι θυσίες των πολιτών».

Ο υφυπουργός Εργασίας, στη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε στο έργο που έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα. «Ένα στρατηγικό σχέδιο προκειμένου η χώρα να συνεχίσει στον Ευρωπαϊκό δρόμο και τη ζώνη του ευρώ και να περάσει στην επόμενη μέρα, της ελπίδας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου, με ασφάλεια και σταθερότητα. Για να πετύχουμε, με τις διαπραγματεύσεις, την ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και ένα νέο ασφαλές πιστωτικό και χρηματοδοτικό περιβάλλον για τη χώρα, για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, με βάση το νέο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχουμε επεξεργαστεί. Για την οικονομική ανάκαμψη με απασχόληση, νέες θέσεις εργασίας, σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών και Κοινωνική Προστασία», είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Παράλληλα μίλησε και για τη δική του προσφορά στη χώρα, από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, την οποία κατείχε στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κεγκέρογλου ως υφυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας τους τελευταίους 18 μήνες, προώθησε την επαναθεμελίωση του Κοινωνικού Κράτους σε στέρεες βάσεις για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες επιπτώσεις της κρίσης.

«Το ασφαλιστικό σύστημα είναι περισσότερο βιώσιμο από ποτέ», είπε και συνέχισε: «Για πρώτη φορά η Ελλάδα απέκτησε Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη με ορίζοντα το 2020, που αποτελεί πλέον την επίσημη συμφωνία Ελλάδας - Ε.Ε. και περιλαμβάνει το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους οικονομικά αδύναμους, την αποκέντρωση επιπλέον 800 εκ. € του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στα Περιφερειακά προγράμματα (Π.Ε.Π.) για την αντιμετώπιση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, τα νέα οικογενειακά επιδόματα, την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας για παιδιά και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και όλων των Κοινωνικών Δομών, το διπλασιασμό των παιδιών που εντάσσονται δωρεάν στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, το πρόγραμμα "Στέγαση και Επανένταξη" και άλλα», είπε.

Ενώ για την καταπολέμηση της ανεργίας ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε «προωθήσαμε τη θεσμοθέτηση της Ρήτρας Απασχόλησης για τη σύνδεση της οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης με την απασχόληση, τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων ανάλογα με τη συμβολή τους στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προτεραιότητα ένταξης επενδυτικών και αναπτυξιακών σχεδίων Αναπτυξιακού Νόμου και ΕΣΠΑ, ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν, την επέκταση του επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων και τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας κ.ά.».

Σχόλια