default-image

Δ. Κουτσούμπας: "Καμία ανοχή σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ"

Ελλάδα
Δ. Κουτσούμπας: "Καμία ανοχή σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλείοντας κατηγορηματικά ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, άσκησε σφοδρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

«Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του, και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος ταυτίζει τις πολιτικές των δύο κομμάτων λέγοντας ότι «το χρέος δεν το δημιούργησε η αύξηση μισθών και συντάξεων, η ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών της παιδείας, της υγείας. Η Ν.Δ. με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια».

Προειδοποίησε δε ότι «ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσουν τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που, πριν ακόμα το μνημόνιο, άρχισαν το ξήλωμα όλων των λαϊκών κατακτήσεων».

Οξύνοντας την κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας λέει χαρακτηριστικά «και καλά η Ν.Δ. από τα γεννοφάσκια της βγάζει χολή όταν μιλάει για τα εργατικά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που δηλώνει αριστερός; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η απάντησή του».

«Γιατί ακόμα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, το μόνο που μπορεί να κάνει επί της ουσίας, είναι να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους μισθούς που σήμερα είναι ακόμα πάνω από τα 751» υποστηρίζει σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επόμενη κυβέρνηση θα 'ναι από χέρι αντιλαϊκή-αντεργατική, γιατί ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού. Η Ν.Δ. με τον κίνδυνο ότι «θα απειληθεί η πορεία της χώρας», δηλαδή η κερδοφορία των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ με το «παραλάβαμε καμένη γη», παραπέμπουν το δίκαιο αίτημα του λαού να πάρει πίσω όλα όσα έχασε στη Δεύτερα Παρουσία» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος πρόβαλε το ΚΚΕ ως το πιο αξιόπιστο κόμμα για την αντιπολίτευση λέγοντας «το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές είναι: Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση;

Η Ν.Δ. που λέει «κόψε κι άλλα, γιατί θα γυρίσουμε πίσω», «μη δίνεις τίποτα ούτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκες γιατί δεν αντέχει η οικονομία»;

Το ΠΑΣΟΚ ή ο Παπανδρέου, που θέλουν μερίδιο στην κυβερνητική εξουσία για να εγγυηθούν σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής;

Το Ποτάμι, που ενώ ψάχνει πού να κολλήσει, στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται στην πιο αλλοπαρμένη φωνή της κεντροδεξιάς και κεντροαριστερής τσόντας;

Ή ακόμα χειρότερα τα φασιστοειδή της ΧΑ που στάζουν δηλητήριο για τους ταξικούς αγώνες και μέλι για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του υπόκοσμου;».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εκβιάζει για τα ψίχουλα… Αλήθεια, τα ψίχουλα είναι «η ελπίδα που έρχεται»;» διερωτήθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News