default-image

"Η κυβέρνησή μας εγγυάται το κλείσιμο της αξιολόγησης"

Ελλάδα
"Η κυβέρνησή μας εγγυάται το κλείσιμο της αξιολόγησης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο "θολό τοπίο" που έφερε στην Ελλάδα η ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι για τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε διάγγελμα για να ξεκαθαρίσει την εικόνα.

Το ερώτημα αν η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει μερίδιο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ή θα χάσει την ευκαιρία έθεσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του μετά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι. «Η πολιτική μας εγγυάται τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η θέση της αντιπολίτευσης μάς κρατά έξω από αυτή την κοσμογονία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε όσα εξήγγειλε λίγο νωρίτερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης θα είμαστε αποκλεισμένοι και θα είμαστε σε αναστολή».

«Ενώ η πολιτική μας εγγυάται το κλείσιμο της αξιολόγησης, η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάς κρατά έξω από αυτή την κοσμογονία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει. Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι θυσίες μας. Η τελική απόφαση ανήκει στην κρίση του ελληνικού λαού», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News