default-image

"Να τοποθετηθούν τα κόμματα για το δημοψήφισμα"

Ελλάδα
"Να τοποθετηθούν τα κόμματα για το δημοψήφισμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανέλαβε την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση σε αυτήν ώστε να εγκρίνει ο λαός την όποια συμφωνία με τους εταίρους, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργος Παπανδρέου, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου.

Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των κομμάτων ο κ. Παπανδρέου, τους κάλεσε να απαντήσουν αν λένε "Ναι" ή "Όχι" στο δημοψήφισμα ή αν φοβούνται το λαό. Ρώτησε επίσης αν προτίθενται να θέσουν την όποια συμφωνία στην κρίση του λαού ή θέλουν λευκή επιταγή.

Την παραδοσιακή γραμμή του ΠΑΣΟΚ ακολούθησε σχετικά με το θέμα των συνεργασιών ο κ. Παπανδρέου και είπε ότι «είμαστε απέναντι στη δεξιά και όσους συνεργάστηκαν μαζί της χωρίς να τη σταματήσουν, φράση που ερμηνεύθηκε από τους παρισταμένους ως αιχμή προς την ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη. Είμαστε και απέναντι στην αριστερή συντήρηση, πρόσθεσε, απέναντι στην πελατειακή πολιτική της δεξιάς και απέναντι στη συγκεντρωτική λογική την οποία εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας».

Ειδικότερα για τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι «ως κυβέρνηση είχε ένα πράγμα να κάνει, να βγάλει τη χώρα προγραμματισμένα, στο τέλος του 2014, από το μνημόνιο και απέτυχε. Παρότι εμείς «κάναμε όλη λάντζα», απέτυχε, τα έκανε μαντάρα, αποχώρησε όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και πέταξε την καυτή πατάτα στα χέρια άλλων».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην "πολεμική" που δέχθηκε ως πρωθυπουργός από τα διάφορα συμφέροντα, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των οικονομιών που έγινε επί της πρωθυπουργίας του, για να υποστηρίξει ότι πράγματι "λεφτά υπάρχουν". «Είμαστε», τόνισε, «μια χώρα που έχει πλούτο, αλλά το θέμα είναι που πάει ο πλούτος. Με τις αλλαγές που προτείνουμε, ανέφερε επίσης, δε θα έχουμε ξανά μνημόνια, δε θα σταλεί ποτέ ξανά ο λογαριασμός στη νέα γενιά. Όχι άλλη λιτότητα, ναι στο νοικοκύρεμα ήταν ένα μήνυμα που έστειλε και στους ευρωπαίους εταίρους», επισήμανε και συνέχισε «με αυτές τις αρχές και αυτές τις αξίες, πρόσθεσε, συγκρουστήκαμε, γι' αυτές μας πολέμησαν, γι αυτό μας φοβούνται. Αυτές τις λίγες μέρες, είπε επίσης, ακούστηκε, επιτέλους, η αλήθεια, σπάσαμε μύθους».

Ο πρόεδρος του Κινήματος παραδέχθηκε ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός έγιναν και λάθη, αλλά ο ίδιος δεν κρύφτηκε και δεν πέταξε την καυτή πατάτα σε άλλον, ενώ έκανε συχνές αναφορές σε δημοσκοπήσεις, μέσα ενημέρωσης και ισχυρά συμφέροντα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και τα οποία, όπως είπε, τον πολέμησαν λυσσαλέα γιατί δεν ήθελαν τις αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνησή του, πολεμούν και τώρα το Κίνημα.

«Κάποιοι θέλουν να μην ακουστεί η φωνή μας, να κρύψουν το όνομά μας, αλλά ποιος μπορεί να κρύψει αυτό το πάθος», τόνισε και πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή». Επιπλέον αναφέρθηκε και στα δελτία των τηλεοράσεων, τα οποία, όπως είπε έχουν στόχο να δρέψουν μικροκομματικά οφέλη, να συγκαλύψουν ευθύνες, να μη σηκώσουμε ξανά κεφάλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News