default-image

Ευ. Βενιζέλος: Εταίρος εθνικής ευθύνης το ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα
Ευ. Βενιζέλος: Εταίρος εθνικής ευθύνης το ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η Ευρώπη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Ρόδο εμφανίζοντας για άλλη μία φορά το κόμμα του ως εταίρο εθνικής ευθύνης και εγγυητή της σταθερότητας.

Ιδιαίτερη ήταν και η αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου και στους δεσμούς του με τα Δωδεκάνησα. Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του από τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχε πάντα στενούς δεσμούς με τα Δωδεκάνησα. Πρόσθεσε ότι και αυτά τον τιμούσαν και τον αγαπούσαν, τονίζοντας ότι από την αρχή τον αγκάλιασαν.

«Είχε και στο νου και στην καρδιά του τα Δωδεκάνησα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «να τον θυμόμαστε τον ανεπανάληπτο Ανδρέα», συλλαβίζοντας και τονίζοντας το όνομά του, καθώς όπως είπε «έχει σημασία το μικρό όνομα».

Παίρνοντας έναυσμα από την ομιλία του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Τιμόθεου Παρασκευά, ο οποίος είπε ότι το κόμμα κλονίστηκε και χτυπήθηκε αλλά στάθηκε όρθιο και αποτελεί σήμερα τη μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι μικρό αλλά είναι μεγάλο σε αξίες και ιδέες.

Απηύθυνε, επίσης, μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και συνύπαρξης, καλώντας την να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Κύπρου και να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου αλλά και στη διάρκεια της ομιλίας του, ζήτησε από τους πολίτες περίσκεψη και σωφροσύνη στην επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να γίνει κανένα βήμα προς τα πίσω και να εξανεμιστούν έτσι οι θυσίες των Ελλήνων.

Για τον λόγο αυτόν, στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της εθνικής συναίνεσης που θα οδηγήσει, όπως υποστήριξε, στην πολιτική σταθερότητα, συνδέοντάς την μάλιστα με το θέμα του τουρισμού, αφού όπως είπε η αβάσιμη συζήτηση για το ευρώ, τον επηρεάζει καθοριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τη χώρα», χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως εταίρο εθνικής ευθύνης και εγγυητή της σταθερότητας. «Έχουμε καθαρές θέσεις και οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν σωστά και να μην κάνουν εσφαλμένες πολιτικές επιλογές» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε ανυπόφορες πιέσεις για την κατάργησή τους, προσθέτοντας ότι έχουν χαραχτεί «κόκκινες γραμμές» πλέον για το θέμα.

Μιλώντας για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, κάλεσε τους ανέργους να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το κόμμα θα συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα και αυτή είναι που θα φέρει θέσεις εργασίας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει, όπως ανέλυσε, περίπου 700.000 θέσεις εργασίας σε βάθος 4 χρόνων, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί προς όφελός τους και να μην ακυρωθεί.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, είπε χαρακτηριστικά ότι «νομίζει πως θα υποτάξει την κυβέρνηση της Γερμανίας», ενώ αναφερόμενος στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που υπάρχουν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι βρήκαν ένα όχημα διαμαρτυρίας και ότι θα απογοητευτούν γρήγορα.

«Εμείς φταίμε για την αντίληψη αυτή» είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι οι πονεμένοι είναι πολλοί. Πάντως υπογράμμισε ότι οι οπαδοί του νομίζουν ότι όλα όσα υπόσχεται, θα τα δώσει, αλλά «ψάχνουν τον Παράδεισο και θα δουν την κόλαση», όπως δήλωσε.

Τέλος, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, έκανε λόγο για παιδικές ιστορίες και παιδικές εκδρομές, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως το «τραινάκι του τρόμου», τονίζοντας με έμφαση ότι «οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί δεν αλλάζουν κι ας το πιστεύει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού δε γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News