Ελλάδα

Γ. Ματαλλιωτάκης: "Αναγκαία η αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας υγείας"

Με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη  συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ματαλλιωτάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο των γιατρών και κατά συνέπεια στην παρεχόμενη υγεία στους πολίτες.

Ο κ. Βαβουρανάκης από την πλευρά αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί στα δημόσια Νοσοκομεία και τις απλήρωτες εφημερίες τους, γεγονός που γνώριζε από "πρώτο χέρι" ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης από τη θητεία του ως διοικητής στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ο υποψήφιος δήλωσε: «πράγματι ο αγώνας και η αυτοθυσία που καθημερινά δίνουν οι γιατροί για τον πολίτη είναι αξιοθαύμαστος αλλά θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για να πληρώνονται για αυτόν».

Επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναφερόμενος στους ιδιώτες γιατρούς τόνισε ότι κι αυτοί δίνουν ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης την ώρα που τα χρέη του κράτους προς αυτούς είναι συσσωρευμένα από τη λειτουργία του πρώην ΟΠΑΔ.

Ένα σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι κύριοι Βαβουρανάκης και Ματαλλιωτάκης αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η οποία όπως τόνισαν πρέπει να αναδιαρθρωθεί εκ βάθρων προκειμένου να προστατεύονται εγκαίρως οι πολίτες και να φθάνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι στις επόμενες βαθμίδες. Καταλήγοντας ο κ.Ματαλλιωτάκης τόνισε: «αν πραγματικά φτιάξουμε μια πρότυπη πρωτοβάθμια υγεία θα είναι προς όφελος των πολιτών, των γιατρών και του κράτους».

Σχόλια