Ελλάδα

Νέα παρέμβαση Μέρκελ ενόψει κάλπης

Σε νέα παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, ενόψει εκλογών, προέβη η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα»

Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, επανέλαβε τη Δευτέρα, η Α. Μέρκελ, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα», αναφέρει το Reuters.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το thepressproject.gr, είπε η Α. Μέρκελ, πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Η επισήμανση της καγκελαρίου ήλθε μετά τη σύσταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις των προκατόχων της και μετά την προειδοποίηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η όποια αναδιάρθρωση χρέους θα έχει συνέπειες.

Πιο συμβιβαστική η στάση του γάλλου προέδρου Οικονομικών Μισέλ Σαπέν που δήλωσε θετικός σε διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τόσο για τη διαχείριση του μεγάλου χρέους της χώρας, όσο και για την επέκταση του προγράμματος στήριξης.

Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

Αναφερόμενη στην αναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ως ανάχωμα στον αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη, η Μέρκελ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει με απόλυτη ανεξαρτησία.

«Δεν θα χαρακτήριζα αυτή την εβδομάδα ως καθοριστική εβδομάδα για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί εντελώς» δήλωσε η Α. Μέρκελ.

Σχόλια